Arborist rapport

Vi i Julien Trepleie tilbyr profesjonelle og omfattende arborist rapporter, skreddersydd etter dine behov.


Vår arborist rapport er en omfattende og skriftlig arboristuttalelse som kan brukes blant annet i søknadsprosesser til kommunen. I rapporten ser vi på tilstanden av området eller treet, graderer tilstanden og kommer med anbefalinger for eventuelle tiltak som bør gjøres.Arboristuttalelse

Dersom du ikke trenger en skriftlig rapport tilbyr vi også arboristuttalelse. Forskjellen på en uttalelse og rapport er at det med en arboristuttalelse ikke følger med skriftlig dokumentasjon av vurderingen. Tjenesten omfatter vurdering av trærne og verbal konsultasjon på hva som er bra og dårlig, samt eventuelle tiltak vi anbefaler.


Dersom du har spørsmål rundt tjenestene eller ønsker å booke en vurdering, kontakt oss!


Når trenger man en arborist rapport?


Trefelling i Oslo

Reglene for trefelling i Oslo gjør det slik at ikke alle trær kan felles. Noen eiendommer er omfattet av reguleringsplaner som ikke tillater felling av større trær, dersom du ønsker å felle trær i områdene reguleringsplanene omfatter må du dermed søke om tillatelse for felling. Det er her en arborist rapport kommer inn med tilstands- og risikovurdering i sammenheng med søknadsprosessen. Ved ulovlig trefelling vil du bli pålagt å plante et nytt tre som skal følges opp av en arborist, i tillegg kan få bot og ved alvorlige tilfeller bli politianmeldt. For å lese mer om dette anbefaler vi Oslo kommunes nettside.

Sjekk også ut vår tjeneste for trefelling i Oslo.


Byggeprosjekter

Hvis du skal bygge på en tomt med trær anbefaler vi å få en arborist rapport før du setter i gang med byggeprosjektet. Det er flere hensyn å ta i forhold til regelverket på hvor nærme et tre du kan grave/bygge og som nevnt ved felling av trær. Gjennom vår rapport finner vi ut om du trenger tillatelser og hvilke, og vi kan følge opp prosjektet videre ved behov for beplantning, felling eller beskjæring.


Pris for arborist rapport og arboristuttalelse

Arborist rapport: prisen ligger på mellom 4000-4500 kr inkl. moms, pluss tillegg basert på timepris ved mer avanserte eller omfattende oppdrag.


Arboristuttalelse en muntlig vurdering på stedet: 1875 kr inkl. moms.