Beskjæring av plommetre

For å få smakfulle og gode avlinger på plommetreet må man behandle det riktig, og en viktig del av pleien er å beskjære plommetreet 2 ganger årlig. Plommetrær er utsatte for sopp og det er derfor spesielt viktig at beskjæringene gjøres riktig. I Julien Trepleie har vi god erfaring med beskjæring av alle slags frukttrær og hjelper deg gjerne med ditt plommetre!


Beskjæring av plommetre

Forskjellen på plommetrær og andre frukttrær

Plommetrær er en type steinfrukttre og må derfor beskjæres annerledes enn andre frukttrær i kjernefruktfamilien, som for eksempel epletrær.


For å lese om beskjæring av kjernefrukttre sjekk ut: Beskjæring av frukttrær.


Steinfrukttrær må behandles mer varsomt enn kjernefrukttrær, og krever derfor også mer kunnskap for å beskjæres riktig. Steinfrukttrær inkluderer også kirsebærtrær og morelltrær, så de vil trenge samme behandlingen som plommetrær når de beskjæres.


De to typene frukttrær beskjæres forskjellig og til ulik hyppighet. For å lese mer om når det er best å beskjære ditt frukttre, sjekk ut denne artikkelen: Når skal frukttrær beskjæres


Hvorfor burde du bruke profesjonelle til beskjæring av plommetre?

Beskjæring av steinfrukttre er selvfølgelig en jobb man kan gjøre selv, men hos mange blir det glemt eller bortprioritert. For andre virker jobben intimiderende fordi man mangler kunnskapen som skal til for å beskjære treet. Uansett hvorfor så kan vi i Julien Trepleie hjelpe deg. Vi har utstyret og erfaringen til å både beskjære og forme plommetreet etter dine behov og til treets beste.


Det er viktig å huske at plommetrærne blir mellom 4 og 7 meter høye, så for å holde treet manøvrerbart er det viktig med jevnlig pleie. Derfor er det en god idé å la en profesjonell beskjære et gammelt plommetre som ikke har fått riktig pleie og beskjæring på en stund. Neglisjerte frukttrær kan få et nytt liv med god beskjæring og pleie – så før du gir opp på å redde frukttreet ditt, ta kontakt med oss!


Hvis du har spørsmål eller ønsker å booke beskjæring så ring oss gjerne, eller ta kontakt gjennom skjemaet nedenfor.Ofte stilte spørsmål

Driver dere med beskjæring av kirsebærtrær?

Ja, vi beskjærer alle typer frukttre. Dersom du har flere forskjellige typer frukttre så kan vi legge en plan for å beskjære alle under samme besøk.


Tilbyr dere tjenester for å beskjære morelltre?

Ja, det gjør vi. Ring eller ta kontakt gjennom vårt kontaktskjema for å booke beskjæring.