Beskjæring av frukttrær

Frukttrær kan være både vakre å se på og gi mye glede med frukten de produserer. For å få gode avlinger og holde treet ved like, burde de beskjæres årlig.

Dette er en jobb som mange kvier seg for eller det ikke settes av tid til – men vi i Julien Trepleie hjelper deg gjerne med beskjæring av frukttrær!


Beskjæring av frukttre

Forskjellige typer frukttrær

Frukttrær kan deles opp i to grupper, steinfrukttre og kjernefrukttre. Steinfrukttrær bærer frukt med stein, som plomme, kirsebær og moreller. Mens kjernefrukt er fellesbetegnelsen på epler og pærer. 


For å lese mer om beskjæring av steinfrukttre sjekk ut: Beskjæring av plommetre


De to typene frukttrær beskjæres på forskjellige måter og med varierende hyppighet. Hvis du lurer på når det er best å beskjære ditt frukttre, sjekk ut denne artikkelen: 

Når skal frukttrær beskjæres

Hvorfor burde du få profesjonell hjelp til beskjæring av frukttrær?

Mange utsetter ofte beskjæringen av sine frukttrær fordi de syns jobben virker stor og komplisert, noe som igjen fører til at trærne ofte blir enda større og uregjerlige. Som arborister har vi både kunnskap og erfaring til å håndtere beskjæringen av et frukttre, og kan lettere navigere situasjonen på en måte som skaper best mulig resultater. 


Et frukttre som er godt stelt vil ikke bare se penere ut, men også holde seg sunnere og produsere mer frukt. Ved riktig beskjæring forhindrer man at treet vokser ut av kontroll, og det bidrar til å forhindre at eventuelle sykdommer trenger inn i treet slik at det på sikt må felles.


Dersom du ønsker å holde et tre under høyden som er naturlig for treet, for eksempel å holde et tre som vokser 10 meter høyt nede på 5 meter, er dette mulig med en løpende reduksjon. Dette er ikke en vanlig form for beskjæring av frukttrær, og er en løsning som er stressende for treet og derfor krever nøye oppfølging. Vi i Julien Trepleie har kunnskapen og erfaringen som trengs for å følge opp en løpende reduksjon.


Ring oss gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker å booke beskjæring av frukttre!

Ellers så kan du også fylle ut skjemaet nedenfor for å kontakte oss.