Klipping av tujahekk

Tuja, også kjent som thuja, er et populært valg når man skal anlegge hekk. Såpass populær at den faktisk omtales som Norges nasjonalhekk!

For at tujahekken skal holde seg grønn og frodig er det viktig med riktig vedlikehold. Det er anbefalt med årlig beskjæring, og jevnlig klipping av tujaer.


klipping av tujahekk

Hvorfor burde du få profesjonell hjelp til å beskjære tujaen?

Det å vedlikeholde en tujahekk kan være mye arbeid, skal den holdes fin må man drive med jevnlig vedlikehold. Arbeidet kan være fysisk krevende, og vi har stor forståelse for at ikke alle har tiden eller utstyret som trengs for å gjøre en god jobb.

Vi i Julien har både utstyret og erfaringen til å håndtere tujahekker av alle slags størrelser. Som arborister er vi i tillegg spesialister på trepleie og har kunnskapen som trengs for å ta best mulig vare på hekken, enten den trenger en skikkelig beskjæring eller lettere forming.

Når burde man klippe tujahekken?

Tujahekken kan klippes hele året, men den beste tiden er etter at frosten har gått frem til september. For tujaen så kan man begynne den årlige beskjæringen allerede fra den er liten, men la være å klippe i toppen før den har nådd høyden du ønsker.


Ulik type hekk

Dersom du har en annen type hekk enn tuja kan vi selvfølgelig hjelpe deg med å beskjære den også. De fleste typer hekk kan klippes når som helst mellom våren og høsten, men dersom du ønsker å endre formen på hekken er det best med beskjæring etter at løvet har falt.


Har du spørsmål eller ønsker å booke klipping?

Ring oss, eller ta kontakt gjennom skjemaet nedenfor!